Advocaat

Diensten

Pensioenbalie

Bent u klaar voor de volgende stap in uw carrière en wilt u uw cliënten meerwaarde bieden op het gebied van pensioen? Ga de samenwerking met ons aan en zet de extra stap voor uw cliënt op het gebied van arbeidsrecht

Deskundige bijstand

Heeft u een vraag over het BPF landschap of heeft u hulp nodig bij het bedienen van een van uw cliënten? Onze deskundigen staan voor u klaar!Opleiding BPF deskundige

Wilt u uw kennis uitbreiden en de risico op een BPF aanschrijving minimaliseren voor u cliënten? Volg de opleiding tot BPF deskundige van Nederlands Pensioenbureau Legal en word zelf een BPF deskundige.


Waarom is juiste aansluiting bij een BPF zo belangrijk voor mij en mijn cliënten?

Werkgevers en hun adviseurs lopen grote aansprakelijkheidsrisico’s vanwege de impact die de Wet verplichte deelneming in een BPF 2000 op een onderneming heeft.


Mocht de onderneming van uw cliënt verkeerd of onterecht niet aangesloten zijn bij een BPF, kan dit ingrijpende materiële gevolgen hebben. Het betreffende BPF kan de onderneming met terugwerkende kracht aansluiten. Achterstallige pensioenpremies dienen afgedragen te worden. Dit kan met terugwerkende kracht tot wel 20 jaar terug in de tijd zijn.

 

U kunt als advocaat aansprakelijk worden gesteld als er beroep wordt gedaan op schending van de klachtplicht ex art. 6:89 BW. U kunt dit voorkomen met het adviseren van een werkingssfeeronderzoek aan uw cliënten.

Heeft u direct een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!