arrow_drop_up arrow_drop_down

Accountant

Wat wij voor u kunnen doen

Werkingssfeeronderzoek

Het aantal werkgevers dat niet bij een BPF is aangesloten maar dit wel zou moeten zijn, is opvallend hoog! Laat een werkingssfeeronderzoek uitvoeren om mogelijke schade te beperken.

BPF deskundige opleiding

Wilt u uw kennis uitbreiden en de risico op een BPF aanschrijving minimaliseren voor u cliënten? Volg de opleiding tot BPF deskundige van Nederlands Pensioenbureau Legal en word zelf een BPF deskundige.

BPF Compliant Audit

Wilt u de BPF risico's in kaart brengen van uw gehele portefeuille om de mogelijke schade te beperken? Wij kunnen u helpen met het compliant maken van uw portefeuille. Schakel onze hulp in. 

Hoe kan ik als accountant schade voorkomen/beperken?

Om hoge kosten te voorkomen controleren BPF-en tegenwoordig pro-actief of bedrijven niet verplicht bij het BPF aangesloten hadden moeten zijn. Als accountant kunt u schade voor u en uw cliënt op twee manieren beperken en/of voorkomen.


  • Zelf BPF deskundige worden

Wij zijn gecertificeerd om u op te leiden tot een zelfstandige BPF deskundige. Hierna kunt u al uw cliënte BPF deskundig advies aanbieden als extra dienst. 


  • BPF Compliant Audit laten uitvoeren

In 3 fases maken wij uw gehele portefeuille compliant. Ook is er de mogelijkheid om een passende vervolgstrategie te bespreken voor de werkgevers die onterecht niet zijn aangesloten bij een BPF.

Waarom is juiste aansluiting bij een BPF zo belangrijk voor mij en mijn cliënten?

Werkgevers en hun adviseurs lopen grote aansprakelijkheidsrisico’s vanwege de impact die de Wet verplichte deelneming in een BPF 2000 op een onderneming heeft.


Mocht de onderneming van uw cliënt verkeerd of onterecht niet aangesloten zijn bij een BPF, kan dit ingrijpende materiële gevolgen hebben. Het betreffende BPF kan de onderneming met terugwerkende kracht aansluiten. Achterstallige pensioenpremies dienen afgedragen te worden. Dit kan met terugwerkende kracht tot wel 20 jaar terug in de tijd zijn.

 

U kun als accountant aansprakelijk worden gesteld als blijkt dat er niet gehandeld is volgens de Nadere Voorschriften Controlestandaarden. U kunt dit voorkomen met het adviseren van een werkingssfeeronderzoek aan uw cliënten.

Relevante topics

BPF en CAO

Zowel de BPF als de CAO plicht kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw cliënt. Lees meer over de wetgeving omtrent BPF/CAO en de mogelijke gevolgen ervan. NV NOCLAR

NOCLAR staat voor Non Compliance with Law and Regulations ofwel het niet naleven van wet- en regelgeving. Het geeft aan wat van accountants wordt verwacht en hoe zij moeten handelen als regels niet worden nageleefd door de cliënt of binnen de eigen organisatie.

NV COS

De Nederlandse Beroepsorganisatie Accountants heeft gedragscodes vastgelegd in onder andere Nadere voorschriften controle- en overige standaarden (NV COS).Heeft u direct een vraag?

Laat uw gegevens achter en wij bellen u terug!